لوگوی انقباض
آناتومی عضلات شکم

آناتومی عضلات شکم در سه سوت

راهنمای مقاله و فهرست مطالب​

آناتومی عضلات شکم را یاد بگیریم تا بتوانیم عضلات شکمی زیباتری درست کنیم. اگر آماده ای انجام این کار هستی بهتره که بدونی همین الان میتونی شروع کنی. چونکه ما به شما می گیم این کار رو باید چطور انجام بدی؟ هدف ما اینه که بهترین و کاربردی ترین حرکات ورزشی مخصوص تقویت و چربی سوزی شکم را به شما نشان دهیم. اما شناخت آناتومی عضلات شکم شاه کلید رسیدن به درک تمرینی برای تقویت و چربی سوزی در این ناحیه از بدن است.

هر ساله ده ها تمرین جدید، کلاس های متنوع تناسب اندام، محصولات لاغری یا روش های جدیدی ادعا می کنند عضلات شکم شما را تقویت و زیبا می کنند. شاید برخی از این موارد رویکرد جدیدی برای چربی سوزی و عضله سازی این بخش از بدن را ارائه می دهند، اما بسیاری از آنها بی اثر هستند و جنبه تبلیغی دارند و ممکن است خطر آسیب دیدگی شما را افزایش دهند.

برای جلوگیری از قربانی شدن در مورد ادعاهای اثبات نشده و گمراه کننده بهتر است که در مورد آناتومی  عضلات شکم و چگونگی تمرین دادن آنها با کمترین خطر آسیب قدری بیشتر بدانید. بنابراین شما برای این که کار درست را انجام دهید باید تصویری از آناتومی این ناحیه داشته باشید.در نهایت و طی یک تلاش جانانه می توانی شکم صاف و زیبای خود را به رخ دیگران بکشی و ازش لذت ببری.

 

آناتومی عضلات شکم در سه سوت

 1. عضله راست شکمی / Rectus Abdominis

عضله راست شکمی

شناخته شده ترین و برجسته ترین عضله شکم راست شکمی است. این عضله صاف و طویلی است که به طور عمودی بین بخش پوبیس لگن شروع و روی دنده های پنجم، ششم و هفتم امتداد می یابد و به زیفوید پایین ترین بخش استخوان جناغ متصل می شود. غلاف محکم و کشنده ای به نام “linea alba” یا خط سفید، عضله راست شکمی را از وسط تقسیم می کند و سه غلاف تاندونی افقی دیگر به صورت عرضی وجود دارد که همین دو عامل شش تکه شدن عضله شکم هستند.

در آناتومی عضلات شکم این عضله راست شکمی دارای سه بخش بالایی، میانی و پایینی است که شما حین تمرین باید این سه ناحیه را در نظر بگیرید. تقویت و رشد این عضله منجر به ایجاد سیکس پک در شکم شما می شود. واقعیت این است که رسیدن به سیکس پک نیاز به زمان و تمرین روزانه دارد. به همین خاطر داشتن یک برنامه روزانه تمرینی عضلات شکم گزینه خوبی برای رسیدن به آن است.

2. عضلات مورب داخلی و خارجی / Internal and external oblique muscles

گروه بعدی از آناتومی عضلات شکم عضلات شکم، عضلات مورب خارجی هستند. این جفت عضله در دو طرف شکم قرار دارند. 

عضله مورب خارجی

رشته های عضلانی مورب های خارجی از دنده های پایین به لگن به صورت مورب به سمت پایین و داخل حرکت می کنند و حرف V را تشکیل می دهند. می توانید با قرار دادن دست ها در جیب های کت، آنها را لمس کنید.

عضله مورب داخلی

عضلات مورب داخلی یک جفت عضله عمیق هستند که دقیقاً زیر عضلات مورب خارجی قرار دارند. مورب های داخلی و خارجی در زاویه ی مخالف با یکدیگر قرار دارند.رشته های عضلانی تحتانی مورب داخلی تقریباً به صورت افقی قرار دارند و عمل می کنند.

3. عضله عرضی شکم / transversus abdominis

عضله عرضی شکم

عمیق ترین لایه عضلات عضلات عرضی شکم هستند که از جلو به عقب و از دنده ها به لگن به دور تنه می پیچد. رشته های عضلانی عرضی شکم مانند کمربند به دور این ناحیه پیچیده است.

این عضله به حرکت ستون فقرات یا لگن کمک نمی کند، اما به تنفس کمک می کند. این عضله موجب تسهیل بازدم شدید هوا از ریه ها، تثبیت ستون فقرات و فشرده سازی اندام های داخلی کمک می کند. همچنین به حمایت از دیواره شکم و فشرده سازی شکم کمک می کند.

شک نکنید شناخت کامل از آناتومی عضلات شکم یک راهنمای خوب برای انتخاب حرکات ورزشی خواهد بود. اگر آناتومی عضلات شکم را به خوبی بشناسید می توانید از انواع تمرینات ورزشی کششی، قدرتی، تمرین با وزن بدن، تمرین در آب و سایر تمرینات برای چربی سوزی یا تقویت این ناحیه استفاده کنید. 

ما در انقباض دات کام به شما کمک می کنیم که اطلاعات بیشتری در مورد آناتومی عضلات بدن یاد بگیرید. آگاهی و شناخت شما از عضلات کمک می کند که شما بهتر ورزش کنید و راحت تر به اهداف ورزشی تون برسید.

نظر شما برای ما مهم است
لطفا نظر یا سوال خود را در بخش نظرات مطرح کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دوره پیشرفته مربیگری تغذیه و تناسـب اندام

زودتر از همه از انتشار مطلع شو