تمدید شد! آخرین مهلت ثبت نام در دوره بین المللی مربیگری تغذیه و تناسب اندام FAE
روز
ساعت
دقیقه
لوگوی انقباض
کبد چرب

کبد چرب | درمان با 1 نسخه ورزشی

راهنمای مقاله و فهرست مطالب​

بیماری کبد چرب، به وضعیتی گفته میشه که چربی به صورت غیر طبیعی در سلول‌های کبدی تجمع پیدا می کنه. بیشتر بیماران با بیماری کبد بدون درک از آن که بیماری دارند، به دلیل عدم وجود علائم و نشانه‌های خاص، به پزشک مراجعه نمی‌کنند و این بدترین قسمت داستانه. چون اگر این وضعیت برای مدت زیادی ادامه داشته باشه، ممکنه آسیب‌هایی جدی به کبد وارد بشه.

مهمترین وظایف کبد را بشناس

1. تولید صفرا

صفرا نقشی بسیار مهمی در فرآیند هضم و جذب مواد غذایی در بدن دارد. کبد موظف به تولید صفرا است. این ماده به کمک کیسه صفراوی و مجاری صفراوی به روده کوچک منتقل می‌شود. و به فرایند هضم و جذب کمک می کند.

2.متابولیسم چربی

کبد نقش مهمی در تجزیه چربی‌ها و سایر مواد مغذی بدن دارد. کبد مسئول فرایندهای بیوشیمایی مهمیه که از طریق اونها، مواد مغذی مفید برای بدن تأمین می‌شوند.

3.تولید پروتئین‌ها

کبد مسئول تولید بسیاری از پروتئین‌های مهمه بدنه. بنابراین کبد به عنوان یکی از اعضای مهم بدن، در حفظ تعادل متابولیسم بدن، تصفیه خون و افزایش سیستم ایمنی بدن نقش مهمی ایفا می‌کند. حفظ سلامت کبد و جلوگیری از بروز بیماری‌های کبدی، بسیار مهم است.

  بیماری کبد چرب رو بشناس

به وضعیتی گفته میشه که چربی به صورت غیر طبیعی در سلول‌های کبدی تجمع پیدا می کنه. بیشتر بیماران با بیماری کبد چرب بدون درک از آن که بیماری دارند، به دلیل عدم وجود علائم و نشانه‌های خاص، به پزشک مراجعه نمی‌کنند و این بدترین قسمت داستانه. چون اگر این وضعیت برای مدت زیادی ادامه داشته باشه، ممکنه آسیب‌هایی جدی به کبد وارد بشه.

کبد چرب

مهمترین دلایلی که کبد رو چرب می کنه

  • مصرف الکل: مصرف بیش از حد الکل باعث بروز این بیماری میشود.
  • اضافه وزن و چاقی: بدون شک افرادی که دچار اضافه وزن و چاقی هستند، در معرض بالا رفتن چربی در کبد هستند.
  • مصرف داروهای خاص: برخی داروها مانند کورتیکواستروئیدها روی کبد تاثیر منفی دارند و باعث تجمع چربی در کبد می‌شوند.
  • برخی بیماری ها: بیماری‌هایی مانند دیابت، چربی خون بالا و اختلالات هورمونی می‌توانند باعث بروز بیماری کبد چرب شوند.

کبد چرب

علائم بیماری کبد چرب

می‌تونه متفاوت باش و ممکنه در بسیاری از موارد هم وجود نداشته باشد.

  • خستگی و ضعف عمومی بدن
  • درد شکمی در ناحیه کبد
  • تورم ناحیه کبد
  • احساس سنگینی در ناحیه کبد
  • افزایش حجم کبد
  • غثیان و استفراغ
  • تغییر رنگ ادرار به سمت تیره‌ی زرد
  • تغییر رنگ پوست به سمت زرد

 

روش تشخیص دقیق کبد چرب

با توجه به اینکه بیماری کبد چرب به صورت ناشناخته و بدون علائم و نشانه‌های خاصی پیش می‌ره، تشخیص آن توسط پزشک با استفاده از روش‌های مختلفی از جمله آزمایشات خونی، سونوگرافی، تصویربرداری کامپیوتری (CT) و مغناطیسی (MRI)، بررسی بافت‌شناسی کبد و آنالیز مواد ژنتیکی صورت می‌گیرد.

درمان کبد چرب

درمان بیماری کبد چرب شامل تغییر سبک زندگی، رژیم غذایی و ورزش منظم است. همچنین، در صورت لزوم، پزشک ممکن است داروهای خاصی مانند داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، آنتی‌اکسیدان‌ها، داروهای کاهش چربی خون و هورمون‌هایی که تأثیراتی بر روی کبد دارند، تجویز کند.

در صورتی که بیماری کبد چرب به مراحل پیشرفته‌تری از جمله نارسایی کبد، سیروز کبد یا سرطان کبد منجر شود، نیاز به درمان‌های پزشکی و در برخی موارد، عمل جراحی خواهد بود. لذا بهترین راه احتیاط، پیشگیری از این بیماری است. یکی از بهترین و ارزانترین این راه ها، ورزش است.

فواید ورزش برای از بین بردن چربی کبد

ورزش و فعالیت بدنی منظم به عنوان روشی کمک کننده در درمان چربی کبد مورد استفاده قرار می گیرد. مهمترین نکته در مورد ورزش و فعالیت بدنی برای درمان این بیماری، منظم بودن آن است. برنامه ورزشی باید به گونه‌ای باشد که شما بتوانید آن را به طور منظم و به صورت مستمر ادامه دهید. ورزش و فعالیت بدنی می‌تواند بهبود قابل توجهی در شرایط کبد داشته باشد و به عنوان یکی از روش‌های درمانی این بیماری بکار گرفته شود.

کبد چرب

مهمترین فواید ورزش برای درمان کبد چرب 

  1. کاهش وزن: چاقی و اضافه وزن می‌تواند عامل بروز بیماری کبد چرب باشند و کاهش وزن بهبود قابل توجهی در شرایط کبد چرب به همراه دارد. ورزش و فعالیت بدنی منظم می‌تواند به شما کمک کند که وزن خود را کاهش دهید. پیشنهاد الان ما: برنامه ریزی برای شروع ورزش هوازیه
  2. کاهش میزان چربی در کبد: ورزش و فعالیت بدنی منظم می‌تواند باعث کاهش میزان چربی در کبد شود. انجام فعالیت بدنی، مانند پیاده‌روی، دویدن، شنا، بدن‌سازی و … می‌تواند به حفظ و بهبود سلامتی کبد کمک کند.
  3. بهبود مقاومت به انسولین: این مورد بسیار مهم است زیرا مقاومت به انسولین یکی از عوامل مهم در بروز بیماری کبد چرب است. ورزش و فعالیت بدنی منظم می‌تواند به بهبود مقاومت به انسولین و بالا بردن حساسیت به این هورمون کمک کند.
  4. کاهش استرس: استرس یکی از عواملی است که می‌تواند عامل بروز بیماری کبد چرب باشد و کاهش آن باعث بهبود شرایط کبدی می‌شود. ورزش و فعالیت بدنی منظم هم به کاهش استرس کمک میکند.
  5. بهبود سلامتی قلب و عروق: ورزش و فعالیت بدنی منظم می‌تواند بهبود سلامتی قلب و عروق را نیز به همراه داشته باشد. ورزش و فعالیت بدنی به افراد مبتلا به کبد چرب کمک می‌کند عملکرد قلبی خود را بهبود بخشند. همچنین ورزش می‌تواند به کاهش ریسک بیماری‌های قلبی و عروقی مرتبط با این بیماری کمک کند.
  6. کاهش التهاب: ورزش و فعالیت بدنی می‌تواند به کاهش التهاب در بدن کمک کند. بیشتر بیماری‌هایی که با چربی کبد همراه هستند، به عنوان علائم همراه، التهاب نیز دارند. ورزش می‌تواند با کاهش این التهاب‌ها، بهبود قابل توجهی در شرایط کبد چرب داشته باشد.
  7. بهبود روحیه و افزایش انرژی: ورزش و فعالیت بدنی کمک می‌کند تا روحیه و انرژی خود را بهبود ببخشید. این موضوع می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی شما کمک کند. بنابراین کبد شما سالمتر خواهد ماند.
  8. کاهش ریسک بیماری‌های دیگر: ورزش و فعالیت بدنی به کاهش ریسک بیماری‌های دیگر نیز کمک می‌کند. بیماری‌هایی مانند دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی، بیماری‌های مرتبط با سیستم تنفسی و سایر بیماری ها که می توانند کبد را به سمت چرب شدن سوق دهند.
  9. بهبود خواب: ورزش و فعالیت بدنی می‌تواند به بهبود خواب شما کمک کند. خواب ناکافی موجب اضافه وزن و ترشح برخی هورمون ها می شود که در نهایت کبد را به سمت چرب شدن می برد.
  10. بهبود سیستم گوارشی: ورزش و فعالیت بدنی می‌تواند به بهبود عملکرد سیستم گوارشی و کاهش علائم مرتبط با کبد چرب کمک کند.

در کل، ورزش و فعالیت بدنی به کاهش علائم کبد چرب کمک کرده و به بهبود سلامتی شما کمک می‌کند. به هرحال، قبل از شروع به هرگونه ورزش و فعالیت بدنی، بهتر است از سلامتی خود آگاه شوید و می توانید با پزشک مشورت کنید.

شما می توانید از پکیج ها و  برنامه های ورزشی رایگان داخل سایت انقباض دات کام استفاده کنید و اولین گام رو برای مقابله با کبد چرب استارت بزنید. همین الان شروع کنید.

 

نظر شما برای ما مهم است
لطفا نظر یا سوال خود را در بخش نظرات مطرح کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه